17 WerkPrincipes SIG logo

Be-Leef je EigenWaarde

LotusBank-Intro-017
  • Met eigenWaarde als basis is de meerwaarde in samenspel te beleven.
  • Door dat in beeld te brengen is ieders aandeel als meerwaarde te zien.

De LotusBank maakt gebruik van hetzelfde principe als geldbanken om je inzet te ‘vertalen’ in geld.

Startpunt is dat je je EigenWaarde bepaalt, en dat voor jezelf en anderen beschrijft.
Op basis daarvan (h)erken je de meerwaarde die je hebt met/voor/door anderen.
Dat vormt de basis van een samenwerknetwerk, met wederzijdse WaardeRing.
Daarin is duidelijk welk aandeel iedereen heeft in het netwerk als geheel.

Dit is in principe waar het allemaal om gaat. Die hele Lotusbankverhaal is je Eigen waarde, is de basis. Je weet wat je talenten zijn en jij weet wat je wilt doen en je leert wat je niet kan doen enz.

Maar dat is zoals men dat vroeger noemde je geloofsbrief. Als je even terugkijkt naar dat hele banksysteem, dat zijn geloofsbrieven, dat is wat geloof jij en waarin je gelooft daar ga je aan geloven. Dus dat is waar jij voor staat en kan je dat zo neerzetten zodat anderen dat ook weten. Dat is a.h.w. jouw aandeel in de schepping van de werkelijkheid. Die geloofsbrieven die kan je met elkaar vergelijken en dan kan je zeggen van ‘goh dat is leuk als we dat samen zouden kunnen doen dan kan .......ontstaan. Daardoor ontstaat die meerwaarde en dan zie je die overeenkomstigheid. Die overeenkomstigheid is dus de basis en daarbij krijg je dat het vanuit beide kanten die brug gedragen wordt in wat men noemt een overeenkomst. Dus je bent nooit ondergeschikt aan overeenkomst, want je maakt de overeenkomst, want je wil overeenkomstigheid herkent.

Daardoor krijg je dan dat je dat in groepen van mensen als de WaardeRing en waardering kan ervaren en dat is waar je ook kan zien dat jouw aandeel in een groep heel duidelijk herkenbaar is door de soorten van relatie die je hebt in de groep. En voor degene die het principe van mindmapping kennen of netwerkanalyse, selfcalculation en dat soort dingen, dat zijn instrumenten die er allang zijn.

Voor al die dingen die ik hier benoem zijn in de laatste tijden computer instrumenten gebouwd zodat je van waar je ook bent via gemeenschappelijke computer die dingen met elkaar kan delen. Die hele Lotusbank is dan ook niet anders dan een  gemeenschappelijk huishoudboekje of aarde-houdboekje.

In het hele project kunnen we kijken hoe we die meerwaarde doen . Hoe kan je bijna leven zonder geld, want veel mensen leven voor geld, door geld en denken dat alles van geld afhangt.

Ze hebben ook geen idee, geen beeld hoe het zonder geld zou kunnen. Dat is een van de dingen waar je als je weer zelfstandig bent, kan je gewoon je kleding (de kleren van de keizer) die je krijgt van geld, kan je die uitleggen en kan je weer naakt staan voor wat je wenst van dit is waar je bent en het klopt gewoon niet, want er zijn dingen die niet kloppen in ons. Dat verhaal van zonde en erfzonde is gewoon een beschrijving. We zitten hier te leren van fouten dus we maken fouten. Het systeem theorie is erg leuk want de enige plek in de wetenschap war je fouten mag maken en waar fouten gewaardeerd wordt omdat je van fouten kan leren. Feed forward and feed back, negative feedback and positive feedforward. Op het moment dat iemand zegt dat wat je daar gedaan hebt daar kan ik niets mee, dan zegt het iets over die ander en zegt ook iets over het contact en het zegt ook iets over jou of over de omgeving, maar je leert altijd wat van

Op die manier kunnen we leren van ons fouten met elkaar en van elkaar. Maar kan je dat ook leren zonder geld?

Ik noem enkele dingen erbij die ik in mijn speurtocht, de weg voor heeft gegeven en begon eigenlijk met dat Twin-Tower verhaal.

Twin-Tower is het symbool voor religie en dat die Pentagon, die ster daarbij is dan de ster aan de ene kant en aan de andere kant de Twin-Tower als poort.

Samen is dat een stargate. Er zijn symbolen die worden gebruikt om vanuit het geloofsysteem  met mensen om te gaan. Ik kwam erachter en het heeft jaren gekost totdat een Deen zei dat je onderin het ingestorte gebouw die poeder van springstoffen kan vinden. Die dingen zijn met opzet gebeurd en prima, er gebeuren wel meerdere dingen om geld en voor en door geld. En er zijn allemaal mensen die voor geld dingen doen die ze zonder geld zouden laten. Wat zit hier nu achter? Ik kwam uit in feite in eerste instantie op Bill Cooper die liet zien hoe er via geld gemanipuleerd wordt en dat dan al een paar duizend jaar lang. Het belastingsysteem, het geloofsysteem, in regeringssysteem komen ze allemaal samen.

 

 

NavLeft NavUp NavRight
[LotusBank] [Basisfilosofie] [Ontwikkeling] [Presentaties] [Plannen] [Projecten] [Productie] [Oplossingen] [Overeenkomsten] [Wat is Nieuw?!]
[1 OpeningsBijeenkomst]
[2 Paradijs Planten]
[3 BankGeld]
[4 EiGenDom]
[5 Betrokkenheid]
[6 Wetsvormen]
[7 Bijgeloof]
[8 'Geld']
[9 'Bank']
[10 wAarde]
[11 Geld'igheid]
[12 Leven van het Land]
[13 Overeenkomsten]
[14 wAardeBank]
[15 Afsprakenregister]
[16 Paradijs]
[17 WerkPrincipes]
[18 Oplossingen]
[19 Achtergronden]
[20 Praktijk]
[21 Parasiteren]
[22 wAarde]
[23 Piraterij]
[24 BeLASTing Verlichting]
[25 Ontwaarding]
[26 ZelfStudie]
[27 Doe Het Zelf]
[28 ZelfGenezing]
[29 De Oplossing]
[30 JIJ]